Kazakistan Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’le görüştü

Kazakistan Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’le görüştü

KÜLTÜR SANAT 

 

 

Olaylar

Uluslararası topluluk

Kazakistan Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’le görüştü

2024

Kazan, Rusya Federasyonu

 

 

 

Devlet Başkanı Kassym-Jomart Tokayev, Kazan’ı ziyaret etme daveti için Rusya Devlet Başkanı’na teşekkür etti ve ilk uluslararası turnuva olan “Geleceğin Oyunları”nın benzersiz doğasına dikkat çekti.

 

 

 

– Gerçekten “Geleceğin Oyunları” benzersiz bir format. Bu, BT zekasının sporla birleştiği bir simbiyozdur. Buraya sağlam bir ekip getirdik ve olumlu sonuçlar almayı umuyoruz. Genel olarak Kazakistan’da bilişim sektörü gelişiyor, kendi oyunlarımız var. Uluslararası yarışmalar düzenliyoruz. Kazakistan lideri, Rusya Federasyonu’nun zamanında dile getirdiği girişimin devamı için bir sonraki “Gelecek Oyunları”nın ülkemizde düzenlenmesini teklif etmek istediğimi vurguladı.

 

 

 

Kassym-Jomart Tokayev, Kazakistan ile Rusya arasındaki ikili ilişkilerin olumlu dinamiklerine dikkat çekti.

– Bu yeni yılda ilk toplantımız Vladimir Vladimirovich. Hepimiz Rusya’da 17 Mart’ta yapılacak başkanlık seçimlerini bekliyoruz. Elbette nihai sonuç konusunda hiç şüphe yok, çünkü Rusya, sizin yetkili liderliğiniz altında etkileyici başarılara imza atıyor. Aslında siz açıklamalarınızla, eylemlerinizle küresel gündemi şekillendiriyorsunuz. Rusya ekonomisi çok zor koşullara rağmen büyük başarılara imza attı. Doğal olarak bu, işbirliğimizin ilerlemesine ve geçen yıl Kasım ayında Kazakistan’a yaptığınız resmi ziyaret sırasında vardığımız anlaşmaların uygulanmasına olumlu etki ediyor. Bana göre her iki taraf da hükümetler anlaşmaları uygulamak için başarılı bir şekilde çalışıyor. Zaten somut sonuçlar var” dedi Kazakistan Cumhurbaşkanı.

 

 

 

Vladimir Putin ise Kassym-Jomart Tokayev’e “Geleceğin Oyunları”nın açılış törenine katıldığı için teşekkür etti ve Rus tarafının Kazakistan ile stratejik ortaklığı daha da güçlendirme konusundaki kararlılığını doğruladı.

 

 

 

– Defalarca vurguladım, tekrar söylemek istiyorum, spor her türlü politikanın dışında olmalı, tam tersine insanları bir araya getirmeli. Yüzden fazla ülkeden, farklı kıtalardan 104 ülkeden, hem dijital sporlara hem de gerçek, geleneksel sporlara ilgi duyan gençlerden çok sayıda katılımcımız var. İkili ilişkiler ise neredeyse tüm hayati alanlarda çok başarılı bir şekilde gelişiyor. Heyetimizin geçen yıl Kazakistan’a yaptığı ziyareti hatırlıyorum. Ve sonra her şey yolunda gitti. Daha fazla gelişme için yönergeleri özetledik. Meslektaşlarım bana şu anda enerji, yatırım ve bölge alanlarında çalışmaların nasıl gittiğini anlatıyor. Buradaki her şey büyük ilgi görüyor. Bir bütün olarak ülkeler için, tek tek bölgeler için ve tüm endüstriler için” dedi Rusya Devlet Başkanı.

İki ülkenin liderleri bölgesel ve küresel gündemdeki konulara ilişkin de görüş alışverişinde bulundu.

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/prezident-kazahstana-provel-vstrechu-s-vladimirom-putinym-2114249

 

 

 

Related posts